برنامه ریزی شهری و جی ای اس
تاریخ : جمعه 14 آذر 1393
نویسنده : مرجان سنجرانی

برای دانلود آموزش تهیه نقشه ی همباران در محیط جی ای اس کلیک کنید.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: GIS , ,
تاریخ : شنبه 1 آذر 1393
نویسنده : مرجان سنجرانی

وارد کردن اطلاعات از  EXCEL به محیط ARC MAP

دانلود نحوه ی وارد کردن اطلاعات از نرم افزار EXCEL به محیط ARC MAP


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: GIS , ,
تاریخ : سه شنبه 11 شهريور 1393
نویسنده : مرجان سنجرانی

جداول در آرک جی ای اس (Arc GIS)

برای باز کردن جداول توصیفی، بر روی اسم لایه مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Open Attribute Table را انتخاب کنید. و همچنین میتوانید کلید Ctrl را پایین نگه داشته و بر روی نام لایه دوبل کلیک کنید تا پنجره اطلاعات توصیفی باز شود. زمانی که لایه جدیدی را در نرم افزار آرک جی ای اس (Arc GIS) ایجاد میکنید.

نرم افزار بصورت پیشفرض جدولی دو ستونه به نامهای FID و Shape ایجاد میکند. ستون FID که از عدد صفر شروع میشود بیانگر شمارهی ردیف بوده و ستون Shape نیز نوع شکل عارضه را که میتواند Point ، Polyline و Polygon باشد،مشخص میکند. این دو فیلد به هیچ وجه قابل حذف نیستند. برخی از اجزای تشکیل دهنده این پنجره به ترتیب عبارتند از:


 


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: GIS , ,
برچسب‌ها: جداول در آرک جی ای اس (Arc GIS) ,
تاریخ : جمعه 27 تير 1393
نویسنده : مرجان سنجرانی

سیستم مجموعه ای از اجزاء محدود است که برای رسیدن به هدف خاصی همکاری می کنند. به بیانی دیگر سیستم شامل عناصر اصلی و روابط بین آنها و مجموعه ای از روابط میان سیستم و محیط آن است. سیستم حرارتی یک ساختمان، یک سیستم ساده است که ورودی آن سوخت و خروجی آن انرژی است و بازده آن میزان گرمایی است که قابل اندازه گیری است. بررسی هر سیستم با تعریف جزئیات و روابط بین آنها شناخته می شود، بنابراین داده پایه و اساس هر سیستم است و کوچکترین جزء یک سیستم است. داده های خام در سیستمها پردازش می شوند تا برای تولید اطلاعات جهت تصمیم گیری های صحیح به کار روند.

سیستمهای اطلاعات سیستمهای رایانه ی هستند که داده ها یا اطلاعات را نگهداری وپردازش می کنند. نوع داده مهمترین عنصر در سیستم اطلاعات است. بخشی از این سیستمها علاوه بر اعداد و حروف با نقشه نیز کار می کنند که این سیستمها را، سیستمهای اطلاعات مکانی می نامند. در این سیستمها اطلاعات مکانی به هر نوع فضایی اشاره می کند. اگر داده های مکانی مربوط به سطح زمین و یا نزدیک به آن باشد، دادة مکانی نامیده می شود که سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS) با داده هایی که به نحوی با موقعیت جغرافیایی مرتبط است، کار می کند، به عبارت دیگر GIS به جمع آوری، تولید، نگهداری، بازیابی، تجزیه و تحلیل داده هایی می پردازد که در دنیای واقعی فضایی را اشغال نموده اند. بنابراین کلیة رشته هایی که بخشی از داده های خود را از زمین به دست می آورند از کاربران GIS محسوب می شوند. جغرافیا به دلیل یکپارچگی و جامع نگری در داده های جغرافیایی واستفاده از نگرش سیستمی، علاوه بر استفاده از GIS در تحلیلهای مکانی به غنای این سیستم نیز می افزاید. Harvey لزوم بکار گیری تحلیل سیستمی در جغرافیا را مطرح می سازد و آن را روشی نیرومند برای پاسخ به سؤالات پیچیدة طبیعت می داند. Burrough جی آی اس را ابزاری توانمند در جمع آوری، ذخیره سازی، استخراج، تبدیل و نمایش داده های مکانی تعریف می کند. شکل زیر مفهوم دادة مکانی را نمایش می دهد. همانطور که این شکل نشان می دهد، دادة مکانی ماهیت های متفاوتی را دارند از داده های مستخرج از تصاویر ماهواره ای تا داده های پستی، حمل ونقل و غیره را شامل می شوند که وجه مشترک آنها، زمین مرجع بودن آنها است. به بیانی دیگر داده های مکانی دارای مختصات است که در قالب یک سیستم تصویر تعریف شده است.

منبع : کتاب “درآمدی بر سیستم های اطلاعات جغرافیایی”، انتشارات دانشگاه پیام نور


 

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: GIS , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
سلام به وبلاگ من خوش آمدید. این وبلاگ طراحی شده فقط جهت بالا رفتن اطلاعات شما در زمینه جغرافیا و برنامه ریزی شهری و دروس مربوط به این رشته می باشدو قصد دارم از ایدها و روشهای جدید برای بهتر شدن هر چه بیشتر شهر ها بگم . با آرزوی موفقیت روز افزون برای همه ی پویندگاه علم ودانش.